MEER MOGELIJK MET FLEXIBEL INKOMEN

Er zijn steeds meer mogelijkheden voor mensen met een flexibel inkomen om toch een hypotheek te krijgen. De ‘traditionele manier’ die enkel  naar de afgelopen drie jaar kijkt, gaat in de ban. Goed nieuws dus voor iedereen die een flexibel inkomen heeft.

PILOT PERSPECTIEFVERKLARING UITGEBREID

Na een zeer succesvolle testfase gaat de perspectiefverklaring zich uitbreiden. Vanaf vandaag accepteren de meeste banken perspectiefverklaring van Randstad, Tempo Team en Yacht.

Deze uitzendbureaus geven een perspectiefverklaring af, als een medewerker met een flexibel contract al een jaar bij hen werkt. Ook heeft het uitzendbureau de verwachting dat er in de toekomst geen gekke dingen gaan gebeuren. Het uitzendbureau maakt deze aanname door te kijken naar opleiding, werkervaring, functie, competenties en de situatie in de arbeidsmarkt.

ARBEIDSMARKTSCAN

Bent u niet aangesloten bij een van deze uitzendbureaus?  Ook flexwerkers, uitzendkrachten en mensen met een tijdelijk contract krijgen kans op een hypotheek. Sinds enkele maanden loopt bij De Hypotheekshop een proef met de Arbeidsmarktscan. Deze scan kijkt naar jouw kansen in de arbeidsmarkt. Zien die er goed uit? Dat is voor een geldverstrekkers een reden om je toch een hypotheek te laten afsluiten.